dilluns, 31 d’octubre del 2011

CONTES DE LA TARDOR A LA BIBLIOTECA!

Amb la Tardor arriba la Castanyada, els temps de menjar castanyes, panellets i comença a fer una mica de fresqueta perquè el fred, fred encara no ha arribat! Ja que al solet s'està la mar de bé. 
A la biblioteca també ha arribat la tardor i si teniu ganes de llegir contes sobre la tardor ja els podeu agafar i llegir una mica!
Esperem que us agradin!

El castanyer gegant.  Estel Baldó, Rosa Gil, Maria Soliva i Lluís Filella. Barcelona. Barcanova, 2009
Cada tardor, la Sika i en Joan, juntament amb els seus amics, celebren la gran Festa del castanyer. És immens! Quantes castanyes! Aquest any hi col·locaran una caixa niu per als ocells. Així, el castanyer sempre tindrà companyia. Cal que entre tots el conservem!



La Castanyada.  Estel Baldó. Barcelona: Barcanova, 2011.
Arriba la tardor, i la Sika i en Joan preparen la castanyada. Com ho fan? Compren les castanyes, els moniatos i els ingredients per fer els panellets a casa i celebren la festa en família, amb els pares, els avis, el Guillem, el seu germanet i, per descomptat, el Xut, el gosset que els acompanya a tot arreu.
La castanyada.  Anna Canyelles.  Barcelona: La Galera, 2011.
Mentre els grans posen a taula panellets i torren castanyes, en Pau demana al seu avi que li expliqui un conte. L’avi comença a explicar-li la història d’ell mateix quan era petit,i resulta que era un noi molt entremaliat. Resulta que aleshores hi havia molta boira pel carrer, i feia por caminar-hi tot sol, i vet aquí que va veure una ombra… 






La castanyera. Elena Ferro; Subi (il). Barcelona: Baula, 2011.
La Maria estava molt il·lusionada amb la seva nova feina, la seva àvia era castanyera però estava massa vella i cansada per fer tantes passejades.
En posar-se la roba de l’àvia desseguida es va adonar que la camisa li anava massa petita, la faldilla li fèia campana i les sabates li feien cloc-cloc… Voleu saber com es va convertir en la millor castanyera del món?


                            Les castanyes de la castanyera. Mercè Canals; Daniel Jiménez (il). Barcelona: Baula, 2011.
La senyora Caterina era coneguda per tothom al poble, a la comarca i segurament al món secer, però no ho era per fer les castanyates embolicades amb cucurutxos de paper de diari i per vèndre-les al mercat, no…  ni pels pastissos de castanya, ni per els marrons glacés que confitava.  La Caterina era coneguda per les “castanyes” que repartia a tort i a dret a tothom que la posava nerviosa… Caldria buscar-li un ajudant, i no us podeu imaginar qui es va presentar al lloc de treball!!      El Petit Saltamartí, va ser l’ajudant perfecte!
La Plis Plau i els colors de la tardor. d’en Pep Molist amb il·lustracions de la Cristina Sardà.





Una altra aventura de la Plis Plau. Els primers lectors s’ho passaran bé amb la petita vaca Plis Plau, que celebra, al costat del seu grup de vaques, l’inici de cada estació amb una festa molt semblant a les que celebra l’infant a l’escola o a la família.






Si teniu ganes de saber més coses sobre la tardor, els bolets, receptes de panellets cliqueu:
http://www.edu365.cat/castanyada/

Si veniu a la biblioteca trobareu més contes!








BONA CASTANYADA!!!!

La tardor a la biblioteca Joan Oliva:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada